Waarschuwing verschillende stofsoorten

Terug naar F.A.Q. CEK Gymnastics

 

Turnkleding wordt gemaakt van verschillende stoffen. Deze stoffen hebben verschillende eigenschappen buiten mooi, modern, glanzend enz.

Populair zijn op dit moment gesublimeerde stoffen.

Dit zijn stoffen waarbij er een print gezet wordt op een (meestal) witte ondergrond. Hierdoor is pilling snel zichtbaar (dit kan zelfs al zichtbaar zijn na de eerste keer dragen). Deze stoffen zijn vergelijkbaar met een badpak. Door contact met ruwe oppervlakten en materialen verschijnen er "pluisjes" en "haaltjes" in de stof. Pilling is een normale stofeigenschap van vele stoffen. Door de witte ondergrond komt het wit aan de oppervlakte. Dit is helaas nauwelijks te voorkomen en de mate van de getoonde "schade" is afhankelijk van het gebruik van de kleding. Vandaar dat dit onder geen enkele garantie valt.

Gesublimeerde (doffe) stoffen

Subfuse (GK), Polytek (GK), Sublimada (Gimar), Sublimated (in de omschrijving). Deze stoffen kunnen zeer snel pilling vertonen.

Gesublimeerde folie stoffen

Op deze sublimatie stoffen is pilling minder snel of nauwelijks te zien. Wel kan de folie stof door gebruik of door niet of foutief wassen dof worden. 

Duurzame stoffen

Velours is 1 van de meeste duurzame stof en makkelijk in onderhoud.

Stoffen als Nylon/Spandex (GK & CEK), Lycra Lisa (Gimar), Polyamid (ERVY), Primatex (GK), Techmesh (GK), Drytech (GK) vallen ook onder de duurzame stoffen, echter is pilling hierop wel zichtbaar in de vorm van pluisjes/haaltjes in de stof. 

Folie (glanzende) stoffen

Mystique (GK & CEK), Hologram (GK), Lycra Fantasia (Gimar), Lack Shine (ERVY) zijn gevoelige stoffen. De folie kan dof worden door gebruik en niet of foutief wassen. Pilling is meestal minder snel zichtbaar op deze stoffen.

(Gesublimeerde) Gaas stoffen

Mesh (GK & CEK), Foiled Mesh (GK), Lycra Crystal (Gimar), Tüll Elastisch (ERVY) zijn gevoelig stoffen. Deze stoffen zijn te vergelijken met panty's. Hier kunnen snel ladders en haaltjes in komen. 

Staat er in de omschrijving een stof omschreven waar je over twijfeld? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

We are gymnastics