Garantie

Terug naar F.A.Q. CEK Gymnastics

 

CEK doet haar uiterste best om u de beste kwaliteit te leveren.

Toch kan het voorkomen dat een artikel een fabricage fout bevat. CEK geeft 6 maanden garantie op fabricage fouten van door haar geleverde (gebruiks)- artikelen. De garantie gaat in vanaf de factuur datum.

Om te leren, nemen wij de artikelen met gebreken retour. Conform de wet, zullen wij het artikel repareren, u geheel of gedeeltelijk compenseren. De garantie wordt alleen gegeven op fabricage fouten (zoals losse naden of stiksels, kapot elastiek etc.)

 

Wat is een fabricage fout? Dit is een defect aan een product welke NIET is ontstaan door:

- Onjuist gebruik (bijvoorbeeld: Labels uit het pakje knippen)

- Normale slijtage (bijvoorbeeld: Pilling en verliezen van glans van de stof)

- Geen of slecht onderhoud (bijvoorbeeld: Niet wassen van sportkleding na ieder gebruik)

- Kleurdoorloop (bijvoorbeeld: Bij combinatie van lichte en donkere stoffen in een pakje of gecombineerd met een broekje)

Vervaging van de kleur van de stof, verliezen van de glans van de stof en verliezen van de folie van de stof zijn normale eigenschappen van (folie) stoffen. (Hier wordt dan ook geen garantie op gegeven.)

Sublimatie stoffen: Dit zijn stoffen waarbij er een print gezet wordt op een (meestal) witte ondergrond. Hierdoor is pilling snel zichtbaar (dit kan zelfs al zichtbaar zijn na de eerste keer dragen). Deze stoffen zijn vergelijkbaar met een badpak. Door contact met ruwe oppervlakten en materialen verschijnen er "pluisjes" en "haaltjes" in de stof. Pilling is een normale stofeigenschap van vele stoffen. Door de witte ondergrond komt het wit aan de oppervlakte. Dit is helaas nauwelijks te voorkomen en de mate van de getoonde "schade" is afhankelijk van het gebruik van de kleding. Vandaar dat dit onder geen enkele garantie valt.

---------

Slijtage van leren producten zijn van vele factoren afhankelijk (o.a. gewicht van de drager en mate van gebruik). Het dunner worden van leren producten (zoals turnleertjes) valt dan ook onder normale slijtage en niet onder de garantie.

---------

Turnkleding kan van verschillende fragiele materialen zijn gemaakt. Kijk daarom op onze website naar de verschillende stofeigenschappen en hun verwachte levensduur. Zo voorkomt u teleurstelling. Volgt u de onderhouds- en gebruikers richtlijnen voor uw gymnastische kleding, materialen en hulpmiddelen op zoals vermeldt op onze website altijd op. Indien u twijfelt of uw klacht onder de garantie valt stuurt u dan eerst een foto en een omschrijving van het artikel en het defect per e-mail.

---------

Gebruikte kleding die niet is gewassen mogen wij niet in behandeling nemen. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten om de kleding retour te ontvangen.

Retour gestuurde artikelen die niet onder de garantie vallen kunnen na bericht kosteloos worden opgehaald in ons magazijn. Wij kunnen de artikelen tevens voor u opsturen onder betaling van de bij ons geldende verzendkosten.

---------

U stuurt uw retourzending altijd voldoende gefrankeerd retour of u geeft het af bij ons magazijn voorzien van alle benodigde gegevens. Vergeet niet uw adresgegevens en e-mail te noteren. U ontvangt binnen 2 weken na ontvangst een status van uw retourzending per e-mail. Let op tijdens algemene vakantie perioden kan deze termijn langer zijn.

CEK Gymnastics

Sedumweg 5

3343 LL Hendrik Ido Ambacht

Nederland

Door akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden of het betalen van uw aankoop op een externe locatie of in onze showroom geeft u aan bekend te zijn met onze garantie voorwaarden, stofeigenschappen, wasvoorschriften en overige richtlijnen voor het gebruik van gymnastische materialen en hulpmiddelen.

We are gymnastics