Ruilen/retourneren/annuleren consumenten bestellingen

Terug naar F.A.Q. CEK Gymnastics

Klik hier om je retour aan te melden en/of te ruilen voor een andere maat.

Let op: 

Indien u verzend via PostNL, mailt u dan het track en trace nummer aan ons door en houdt zelf goed in de gaten of het bij ons of bij een afhaalpunt is afgeleverd. Als de retour bij een afhaalpunt is afgeleverd hebben wij de track en trace code nodig om het op te kunnen halen. Indien zij afleveren bij een afhaalpunt ontvangen wij hier namelijk geen bericht van via PostNL en wordt het pakket na een aantal dagen naar u teruggestuurd. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de extra kosten die dan gemaakt moeten worden om het pakket dan alsnog bij ons afgeleverd te krijgen. Helaas is dit het beleid van PostNL.

Retourlabels Nederland kunnen via de track en trace e-mail eenvoudig worden besteld.

PostNL retourlabels van België naar Nederland kunnen hier worden besteld. 

DHL retourlabels van Duitsland naar Nederland kunnen hier worden besteld. (Uitsluitend mogelijk indien de originele bestelling ook is verzonden met DHL. 

Simpel gezegd

Je mag jouw bestelling binnen 14 dagen Ruilen / Retourneren of Annuleren. Als je de bestelling binnen 14 dagen retour meldt via jouw account, dan heb je daarna nog 14 dagen de tijd om te zorgen dat het bij ons afgeleverd wordt.

Tijdens de feestdagen maanden november en december geldt een verlengde retour termijn van 28 dagen i.p.v. 14 dagen.

Is de bestelling al naar je onderweg of wordt deze gereed gemaakt voor verzending, dan is annuleren niet meer mogelijk. Wanneer je de bestelling niet meer op tijd hebt kunnen annuleren, dan kun je deze bij aflevering direct mee teruggeven aan de bezorger.

Sommige artikelen kun je niet annuleren

Het gaat dan om: Producten die overeenkomstig jouw specificaties zijn of worden aangepast (zoals special orders -vaak verenigingskleding-, basics met jewel toevoegingen) en of artikelen die duidelijk persoonlijk van aard zijn of door hun aard niet kunnen worden teruggezonden (zoals artikelen met eigen naam, tekst of logo). Ook onderkleding kan om hygiënische redenen niet retour genomen worden.

Retour aanmelden en terugsturen of brengen

Bij je bestelling zit een retourbon. Vermeld bij commentaar het RMA nummer dat je ontvangt na het aanmelden van je retour. Het aanmelden van je retour kan eenvoudig en zonder dat je een account hoeft aan te maken.

Breng je retour terug naar de winkel van CEK Gymnastics of stuur je retour voldoende gefrankeerd op naar CEK Gymnastics, Sedumweg 5, 3343 LL Hendrik Ido Ambacht

Terugbetaling van je retour

Stuur je de volledige bestelling retour? Dan ontvang je ook de aan ons betaalde verzendkosten terug. De verzendkosten voor het retoursturen betaal je zelf. Binnen 3-5 werkdagen (binnen Nederland) of 5-7 werkdagen (buiten Nederland) na behandeling van jouw retour ontvang je het geld terug op de betaalwijze waarmee je de bestelling hebt betaald.

Let op: Retourzendingen van buiten de EU hebben geen recht op creditering van de verzendkosten en of importkosten en BTW. Uitsluitend de retour gestuurde artikelen worden gecrediteerd.

Moeilijk gezegd, hiervoor vind je de juridische taal hieronder.

Ontbinding / herroeping voor particulieren

Herroepingsrecht: U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

Uitgesloten hiervan zijn artikelen die speciaal voor u worden gemaakt / samengesteld, ook wel special orders genoemd. Zodra uw betaling is ontvangen wordt uw bestelling in werking gezet, vandaar dat wij uw betaling zien als bevestiging waardoor artikelen die speciaal voor u worden gemaakt / samengesteld uitgesloten zijn van herroeping. Let op: Afwijkende voorwaarden voor groepsbestellingen en/of teamorders (Bestellingen met meer dan 10 dezelfde artikelen ongeachte de maatvoering)

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag dat uw bestelling in uw bezit is: Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. Schriftelijk per post, e-mail of ticket via onze website) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping: Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Bedenktijd: De bedenktijd geldt uitsluitend voor webwinkel aankopen en niet voor aankopen op 1 van onze fysieke locaties. Op 1 van onze fysieke locaties kunt u het product bekijken, beoordelen en eventueel passen. Bij aankopen via een webwinkel kan dit niet. Vandaar dat u recht heeft op een bedenktijd.

Op alle artikelen in onze webwinkel (m.u.v. de artikelen die speciaal voor u worden gemaakt / samengesteld, ook wel special orders genoemd) geldt een bedenktijd van 14 dagen nadat u uw bestelling heeft ontvangen. Let op: Afwijkende voorwaarden voor groepsbestellingen en/of teamorders (Bestellingen met meer dan 10 dezelfde artikelen ongeachte de maatvoering)

U geeft binnen de bedenktijd van 14 dagen aan schriftelijk per post, per e-mail of u meldt uw retour aan via de portal op onze website. Zodra u heeft aangegeven gebruikt te maken van uw recht om de overeenkomst te annuleren stuurt u uw bestelling binnen 14 dagen retour, samen met een volledig ingevuld retourformulier. U bent niet verplicht een reden in te vullen, maar dit helpt ons wel onze dienstverlening te verbeteren. Vermeldt bij commentaar het RMA nummer.

Gevolgen van het gebruik maken van de bedenktijd: Zodra wij uw bestelling in originele, ongebruikte staat retour hebben ontvangen (Test en/of past u de artikelen uitsluitend zoals u dit in een winkel zou doen), ontvangt u een creditnota van die artikelen die wij van u retour hebben ontvangen en in geval van een volledige retour van uw bestelling ook van de leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolde van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering). Let op: Indien u slechts een gedeelte van uw bestelling retour stuurt worden de door u betaalde leveringskosten niet of niet volledig gecrediteerd. Dit geldt ook bij geheel of gedeeltelijk ontbrekende product verpakkingen, product kaarten, garantiebewijzen etc.

U ontvangt uw betaling onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug (mits u kunt aantonen dat uw bestelling binnen de termijn aan ons retour is gezonden). Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Retour sturen van uw bestelling: Retourzendingen zonder volledig ingevuld retourformulier kunnen wij uw retour niet in behandeling nemen. Bij uw bestelling wordt een retour formulier meegeleverd. Vergeet niet uw RMA nummer duidelijk te vermelden.

U bent zelf verantwoordelijk voor de kosten van het retoursturen. Wij adviseren u ten alle tijden een verzendmethode met track en trace te kiezen. Zorgt u ervoor dat uw retour zending voldoende gefrankeerd is. Eventuele strafport wordt aan u doorberekend en in mindering gebracht op het aan u uit te betalen bedrag.

Stuurt u de artikelen uitsluitend retour naar:

CEK Gymnastics

Sedumweg 5
3343 LL Hendrik Ido Ambacht
+31-(0)78-6191000

Handelsregister Nr. 23092837 Kamer van Koophandel Rotterdam
BTW nummer NL807898302B01
IBAN NL97RABO0377562467
BIC RABONL2U

The Netherlands
+ 31- (0) 78-6191000

Van retourzending en annulering uitgesloten zijn: Gebruikte en/of beschadigde artikelen, artikelen die volgens opgaaf van de klant zijn, of worden gemaakt, artikelen die ondubbelzinnig zijn aangepast aan de persoonlijke eisen van de klant, ook wel special orders genoemd. Onderkleding is vanwege hygiëne tevens uitgesloten van retourzending.

Test en/of past u de artikelen uitsluitend zoals u dit in een winkel zou doen.

Zelf terugbrengen: U kunt uw retour ook afgeven in ons magazijn in Hendrik Ido Ambacht Nederland. Vult u altijd het retourformulier volledig in.

Ruilen: Het ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur, geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert je oude bestelling volgens bovenstaande richtlijnen en geeft je nieuwe maat door via de portal. Wilt u een ander artikel bestellen? Dan plaatst u de nieuwe bestelling online. Wilt u het tegoed van uw retour laten verrekenen met uw nieuwe bestelling? Vult u dan het nieuwe bestelnummer in op uw retourformulier en kies bij het plaatsen van uw nieuwe bestelling voor verrekenen met retour. U ontvangt dan een bericht indien er nog een tegoed over blijft of indien er nog een bedrag moet worden bij betaald. Zijn de prijzen inmiddels gewijzigd dan gelden de nieuwe prijzen voor de nieuwe bestelling.

Ruilen of retour door een verzend- of fabricage fout: Heeft u een verkeerd artikel ontvangen of bevat het ontvangen artikel een fabricage fout? Dan meldt u dit schriftelijk per e-mail of contact formulier op onze website.

U ontvangt dan instructies voor het retoursturen.

We are gymnastics