Milano Turnkleding

Milano werd opgericht in 1991. Een familiebedrijf ontstaan uit passie voor gymnastiek en fantasierijke marketing. Nadat hij in 1996 de sponsoring van het Britse gymnastiekteam binnenhaalde, werd Milano een begrip en een grote invloed in de gymnastiekindustrie.

Milano is in oktober 2019 verkocht aan Signature Fabrics, experts op het gebied van technische sportstoffen en digitale printtechnologie. Omdat de nieuwe eigenaren graag upgrades willen implementeren in elk aspect van het Milano-bedrijfsmodel, heeft Milano in een paar maanden tijd een nieuwe website, een fabriekswinkel, een gloednieuw assortiment instappakjes en een netwerk van Europese distributeurs kunnen opleveren. en een grootschalige vervanging van de boekhoud- en computersystemen – dit alles met inachtneming van de COVID-19-beperkingen!

ONZE MISSIEVERKLARING


Milano streeft ernaar de meest opwindende turnpakjes van de hoogste kwaliteit te vervaardigen en tegelijkertijd de meest allesomvattende keuze te bieden, die voldoet aan alle vaardigheids- en prijsniveaus. We zullen dit doen terwijl we onze ecologische, ethische en duurzame verantwoordelijkheden in gedachten houden met betrekking tot de stoffen die we gebruiken, de kristallen waarmee we decoreren, de kwaliteit van de inkten, kleurstoffen en folies die in onze productieprocessen worden gebruikt. We zijn er trots op een Britse fabrikant te zijn die zich houdt aan alle arbeidswetten, inclusief de salarissen van werknemers en arbeidsomstandigheden.

ETHISCH BELEID


Wij vervaardigen al onze maillots in onze eigen fabriek in het noordwesten van Engeland. Wij hebben geen personen in dienst die niet de arbeidsgeschikte leeftijd hebben. Al onze medewerkers worden beloond op een niveau dat voldoet aan de vereisten van de Britse wetgeving, of deze zelfs overtreft.

MILIEU BELEID


Wij produceren al onze maillots met zorgvuldige aandacht voor elk gebruikt onderdeel. Waar mogelijk gebruiken we Lycra-stoffen van het Italiaanse merk. De inkten in onze prints zijn op waterbasis om vervuilende stoffen en giftige emissies te voorkomen. We gebruiken nu alleen hoogwaardige drievoudige "AAA" glaskristalsteentjes om elke microplasticvervuiling te elimineren door het gebruik van veelgebruikte traditionele plastic steentjes.

DUURZAAMHEIDSBELEID


Ons nieuwe fitnessassortiment (lancering januari 2021) is gecentreerd rond een prachtige stof genaamd "Vita". Vertaald naar de betekenis ‘leven’ is deze stof gemaakt met behulp van afgedankte visnetten die zijn teruggevonden op de bodem van de Europese zeeën en gerecycled tot garen van textielkwaliteit. Elke aankoop van deze kledingstukken helpt ons een van de door ons gekozen goede doelen te steunen, ‘Healthy Seas’, die geweldig werk doet om onze oceanen te genezen van plasticvervuiling.

Dus zoeken jullie een mooi en lekker zittend turnpakje? Kies dan voor een turnpakje van Milano Pro Sport. Ook heeft Milano vele turnpakjes voor verenigingen in eigen kleuren, maar ook geheel eigen designs zijn mogelijk!