Onderhoudsadvies

Richtlijnen voor het gebruik van gymnastische materialen en hulpmiddelen 

Gebruik het door jou aangekochte artikel uitsluitend waarvoor het bedoelt is.

Gebruik hulpmiddelen zoals turnleertjes en thuis trainingsartikelen uitsluitend onder toezicht van een verantwoordelijk volwassen persoon.

De gymnastische sport is een zeer technische sport die uitsluitend beoefend mag worden onder begeleiding en toezicht van een daarvoor opgeleid persoon.

Controleer of laat jouw materialen en hulpmiddelen regelmatig controleren op een defect of slijtage en vervang uw materialen en hulpmiddelen tijdig om ongelukken en blessures te voorkomen.

CEK is niet verantwoordelijk voor welke schade dan ook voortvloeiend uit oneigenlijk gebruik van de door CEK geleverde artikelen.

Wasvoorschriften

Vele vinden het eng om turnpakjes te wassen, maar eigenlijk is het heel erg simpel! Bekijk de instructie video van ERVY Turnkleding. Dit is (naar onze ervaring) gelijk voor alle merken die wij verkopen.

Mensen zweten om hun lichaam op de juiste temperatuur te houden. Zweetklieren zijn allemaal overal in de huid aanwezig, maar in de handen, voeten, liezen en oksels bevinden zich de meeste zweetklieren. Zweet is meestal water en zout, maar het bevat ook orthocresol en cresol, die een antiseptische werking hebben. Een persoon produceert per dag tussen de 100 en 8000 ml zweet, dit is afhankelijk van de omstandigheden zoals het weer, temperatuur en fysieke inspanning. Het zweet wordt op het huidoppervlak door bacteriën omgezet in stoffen die een negatief effect op de duurzaamheid van de in gymnastiek kleding materialen hebben. Turnkleding wordt net als onderkleding dicht op de huid gedragen, vandaar dat er na gebruik altijd bacteriën achterblijven die met name foliestoffen kunnen aantasten. 

---------

CEK Gymnastics was- & onderhoudsinstructie

-  De turnkleding in geen geval met de hand wassen.

- Voor gebruik wassen. 

- Was de turnkleding altijd na iedere training of wedstrijd. Laat in geen geval de gebruikte en eventueel bezwete turnkleding ongewassen liggen.

- Draai de turnkleding binnenstebuiten en was het apart in de wasmachine bij 30°C op een kort spoelprogramma.

- Bevat de turnkleding strass, was het dan altijd in een waszakje.

- Gebruik een vloeibaar mild fijnwasmiddel, zonder optische bleekmakers en zonder wasverzachter en vermijdt overdosering.

- Gebruik in geen geval wasverzachter.

- Laat de kleding op maximaal toerental centrifugeren (minimaal 1000 toeren per minuut)

- Laat de turnkleding in geen geval vochtig in de wasmachine liggen, maar verwijder de turnkleding zodra het wasprogramma klaar is. Hang de kleding voor de einddroging op een kleding hanger.

- In geen geval de kleding strijken.

CEK Gymnastics en de door haar verkochte merken zijn niet aansprakelijk voor onjuiste omgang met materialen en kleurcombinaties.

---------

Waarschuwing "Pilling" op het label dat aan de kleding is bevestigd. Dit betekent dat de eigenschap van het materiaal waarvan deze kleding is gemaakt sneller (ook al bij eerste gebruik) zichtbare pilling kan vertonen dan je mogelijk gewend bent.

Meest voorkomende oorzaken van pilling op turnkleding

- De kleding veel te groot kopen, waardoor er bij het contact met ruwe materialen zoals klittenband, flinke halen in de stof getrokken worden. 

- De kleding veel te groot kopen, waardoor de turnkleding kan vastdraaien om de brugligger. Ook hierdoor kan behoorlijke schade ontstaan, met name in het gebied van de buik en lager.

Enige mate van pilling op kleding is niet te voorkomen. Al onze leveranciers voldoen aan de norm die gesteld is voor kleding en de mate van pilling welke normaal is voor kleding.

---------

Waarschuwing "gevoelige stof" op het label dat aan de kleding is bevestigd. Dit betekend dat de onderstof waarop de folie stof geplaatst is een andere kleur heeft dan de folie zelf. Hierdoor zal de kleur van de onderstof sneller zichtbaar worden en kunnen er "vlekken" ontstaan in de kleding.

Meest voorkomende oorzaken van verkleuring van de (folie) stoffen waarvan Turnkleding is gemaakt.

- Het niet of te laat wassen van de turnkleding.

- Het in contact laten komen van de kleding met bijvoorbeeld deodorant of haarlak.

---------

CEK geeft geen garantie als kleding niet gewassen en gedroogd volgens de specificaties. Als u een model met delicate stoffen en kleuren heeft gekozen is dit voor eigen risico. CEK kan een klacht over (speciale bestellingen) weigeren indien u voor deze combinatie heeft gekozen.

 We are gymnastics

Dutch
NL

[[recommendation]]